A Gyereklélek sportcipőben – Fiatalkori és utánpótlás sportpszichológia mindenkinek

A rendkívül sikeres Fejben dől el – sportpszichológia mindenkinek szerzői a fiatal és utánpótlás korosztálynak, illetve az őket nevelő szülőknek és edzőknek állították össze újabb könyveiket.

A Gyereklélek sportcipőben – Fiatalkori és utánpótlás sportpszichológia mindenkinek című könyv célja egyrészt az, hogy segítséget nyújtson mind a szülőknek, mind a fiatalok felkészítőinek, edzőinek abban, hogy miként tudnak hatékonyan támaszt adni a sportolóknak és mentálisan felkészíteni őket, másrészt maguk a szülők és edzők is kapnak lehetőséget arra, hogy jobban megismerjék önmagukat és ezáltal képesek legyenek hatékonyabban működni, akár a versenyek kiélezett pillanataiban is.

A könyv mentora dr. Kiss Gergely volt, aki szakmai tapasztalataival és véleményével gazdagította az írást. Számos sportoló, edző és sportszakember támogatta a könyv megszületését, többek között Cseh László, Nagy Ádám, Erdei Zsolt és Jakupcsek Gabriella is megszólalt egy-egy fejezetben.

A kötet ITT megrendelhető!

Kedvcsináló:

„A sport közösségeket képes építeni, egy csapathoz tartozásnak és a közösen elvégzett munkának hatalmas ereje van. Minden akkor változik meg, amikor elkezdődnek az első megmérettetések, és az ember szembesül azzal, hogy nem az ő gyereke lett az első, vagy a legjobb. Én is nagyon nehezen éltem meg ezeket a helyzeteket, noha nálunk nem volt eredményközpontúság.”

Jakupcsek Gabriella – újságíró, műsorvezető, tanár, szülő

„A sikeres, átlagon felüli sportoló fejben különbözik versenytársaitól, hiszen ott születik meg minden gondolat, ami a későbbiekben cselekedetté alakul. Egyszerűen hangzik, a valóságban ez ennél sokkal bonyolultabb. Fontos a cél, ami a sportoló szeme előtt lebeg nap mint nap. Ezért a célért lesz képes szenvedni, keményen edzeni és rengeteg pluszmunkát végezni.”

Nagy Ádám – többszörös magyar válogatott futballista

„Kamaszokkal dolgozom, sokszor nehéz velük. Az edzőnek egy kicsit pszichológusnak is kell lennie. Egyiket a keményebb szóval lehet belátásra bírni, míg a másiknak simogatás kell, hogy kihozza magából azt, amit tud. A másik fontos dolog, hogy motiválni kell őket a saját lelkesedéseddel, szenvedélyeddel, ez átragad a srácokra. Ha beleélem magamat az edzésbe, az olyan, mintha én lennék az ő helyükben, és ez be is szokott jönni. Nekem a munkám a szenvedélyem, és a példamutatás ragadós tud lenni.”

Erdei Zsolt – kétszeres világbajnok profi bokszoló, olimpiai bronzérmes, világ-, és Európa bajnok amatőr ökölvívó, a Madárfészek boksz akadémia alapítója

„Hagyjuk békén a gyerekeket! A legfontosabb dolog fiatalkorban az, hogy mindenki szeretettel menjen le edzésre. Élvezzék a sportot, próbálják megkeresni azt a sportágat, ahova szívesen járnak, és szeretik azt, amit csinálnak, mert kényszerből nem lehet sportolni.”

Cseh László – olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszó

Gyereklélek sportcipőben – mentális napló sportoló fiataloknak

A kötettel együtt jelenik meg az Európában is egyedülálló Gyereklélek sportcipőben – mentális napló sportoló fiataloknak. Ez a kis füzet számtalan olyan helyzetet dolgoz fel, amivel a fiatal sportolók szembesülhetnek, mind az edzéseken, mind a versenyeken. Egyfajta mentális hátizsákként szolgál, amiben benne vannak a számukra legszükségesebb eszközök egy-egy nehezebb helyzet kezelésére. Nemcsak azok számára lehet hasznos, akik komolyan gondolkodnak a sport terén, hanem azoknak is, akik csak hódolni szeretnének kedvenc sportáguknak, de ebben megakadályozza őket egy-egy mentális elakadás.

A napló ITT megrendelhető!